Lionsclub Opmeer-Medemblik

2023 DE punten actie

2023 Resultaat Actie DE punten

In de laatste weken van 2023, voor de Kerst liep de actie ‘Doe mee, geef je punten van DE’ van de Lionsclub Opmeer-Medemblik in samenwerking met de Voedselbank West-Friesland. En de West-Friezen hebben zich van hun goede kant getoond. Nog niet eerder werden er in deze regio zoveel punten gedoneerd. Het puntenaantal van 1 miljoen uit 2022 werd dit jaar ruimschoots overtroffen. Er werden ruim 2,5 miljoen punten opgehaald. Goed voor naar schatting ca. 4000 pakken koffie voor de klanten van de voedselbank.

De actie was simpel. Haal je gespaarde punten bij elkaar en stop ze in de verzamelbox op een van de vele inzamelpunten. De boxen stonden dit jaar bij:

  1. Dekamarkt Korenbloem Zwaag
  2. Spar Medemblik, Midwoud, Abbekerk, Hoogwoud
  3. Jumbo Nieuwe Niedorp
  4. AH Wognum, Nibbixwoud, Wervershoof, Medemblik, Opmeer, Obdam, Enkhuizen

Mensen die daar nooit, in de buurt, kwamen,  konden de punten ook opsturen naar of inleveren bij de Voedselbank West-Friesland  op adres Verlengde Lageweg 9  1628 PM Hoorn. 

Zie de foto voor de opbrengst van de laatste week bij AH in Opmeer.

Je kunt de voedselbank niet nóg makkelijker steunen. De extra gemaakte boxen, de mooie aandacht in de lokale media én de mond-op-mond reclame deden de rest. Het betekende vervolgens een enorme klus. Zie de foto hieronder voor een deel van de berg punten.

Met acht man kregen we die niet in 1 dag gesorteerd en geteld. Alles met elkaar kostte het de vrijwilligers van de Lions en de Voedselbank ruim honderd uur sorteren, bundelen en tellen om de eindstand op te maken. Met genoemd fantastisch resultaat. Dat zal volgend jaar niet makkelijk te overtreffen zijn. Maar wie weet. Volgend jaar is de actie weer terug. Dus spaar vooral weer verder voor dit mooie doel.