Lionsclub Opmeer-Medemblik

Charter Night 2023

Lions Opmeer-Medemblik in Kasteel Radboud

Op 3 november 2023 bestond onze Lionsclub 33 jaar. President Frank Andriessen nam het initiatief om dat op gepaste wijze te vieren. Het organisatiecomité o.l.v. Joop organiseerde een mooie avond in Kasteel Radboud in Medemblik.

In de inmiddels vroeg invallende duisternis en wat gure weer begaf het merendeel van onze leden en partners zich naar het feestelijk verlichte kasteel (zou die verlichting voor ons zijn?). De feestelijk geklede gasten werden ontvangen door dichter Arij van de Vliet, die voor ieder lid een eigen gedicht had gemaakt. Onder het genot van een welkomstdrankje kwamen de gesprekken al snel op gang. Ca. 19.00 uur was het tijd om aan tafel te gaan.

Na een welkomstwoord van onze president droeg onze ‘dichter van de avond’ Arij een speciaal voor de Lions gemaakt gedicht voor (zie onderaan). Daarna kwam het zgn. shared voorgerecht met vlees, vis en vega hapjes plus stokbrood. Blijkbaar was iedereen inmiddels hongerig want het stokbrood werd gretig aangevallen. De bediening moest in allerijl extra brood afbakken om aan de vraag te voldoen.

Tussen voor- en hoofdgerecht nam His de aanwezigen mee in de historie van onze Lionsclub. Bij de oprichting in 1990 nog alleen Opmeer maar inmiddels Opmeer-Medemblik. Drie leden van het eerste uur Cor, Harry en His waren zichtbaar op de foto van de oprichting. Bijna onherkenbaar voor de aanwezigen want de 33 jaren hebben natuurlijk wel voor enige uiterlijke veranderingen gezorgd. 

Het daarop volgende hoofdgerecht bestond uit sucade, zeebaars of bietenrisotto. Te vermelden is dat zeebaars de voorkeur van de genodigden had. Het diner werd afgesloten met een prachtige proeverij van diverse nagerechten. Na een korte afsluiting door Frank, kon ieder huiswaarts keren. En, het weer was intussen iets beter. Het was droog. Een geslaagde avond.

Hieronder een impressie van de avond.