Lionsclub Opmeer-Medemblik

Bankjes in Westfriesland

Bankje Opmeer

In maart 2022 was burgemeester Gerard van den Hengel van Opmeer te gast bij onze Lionsclub. Tijdens de bijeenkomst kwam het project Samen op Pad ter sprake. De bedoeling van dit project is om in elke kern van de gemeente Opmeer een herinneringsboom te plaatsen onder het thema ‘Opmeer herinnert, verbindt en kijkt vooruit’. 

De Lionsclub heeft toen aangeboden een zgn. ontmoetingsbankje te schenken. En vrijdag 11 november 2022 was het dan zo ver.

Onder toeziend oog van een flink aantal belangstellenden werd het nieuwe bankje bij de passantenhaventje in Spanbroek onthuld door burgemeester van den Hengel en de voorzitter van de Lionsclub Jan van der Heul. Het bankje is gemaakt door pupillen van PluZorg in Aartswoud. Rondom het bankje zijn een aantal beschilderde stoeptegels gelegd. Onder leiding van kunstenaar Rina Floris zijn die door vele inwoners beschilderd.

Op die manier droegen zij hun ‘steentje’ bij aan ‘verbinden en ontmoeten’. Het is de bedoeling dat in de loop van 2023 alle kernen worden voorzien van een herinneringsboom en omringend plateau van beschilderde tegels.