Lionsclub Opmeer-Medemblik

Sinterklaas 2023

Heerlijk avondje verlaat...

Het heerlijk avondje van Sinterklaas was dit jaar iets verlaat. Omdat 5 december op de verkeerde dag viel, was Sinterklaas genoodzaakt om zijn terugkeer naar Spanje uit te stellen. Zo kon hij op donderdag 7 december toch aanwezig zijn op de clubavond van de Lions Opmeer-Medemblik.

Daar was de concurrent Santa Claus echter niet blij mee. De tijd tussen 5 december en Kerst is immers zijn domein. Luid protesterend kwam hij verhaal halen bij zijn jongere collega. Na enig onderling geharrewar legden ze hun conflict gelukkig bij.  Santa Claus bleef bij de bijeenkomst en kon zo zien hoe zijn concullega de pakjes over de aanwezigen verdeelde.

Ieder Lions lid werd toegesproken met een persoonlijke tekst. Sinterklaas had er duidelijk werk van gemaakt. Daarna mocht een heerlijke traktatie worden uitgezocht. Die kon echter pas worden meegenomen nadat een bij de gekozen letter passende toelichting op de keuze werd gegeven. Het bleek nog niet zo makkelijk om daar een creatieve invulling aan te geven.

Toen dit allemaal klaar was kon de Sint onder gezang van ‘Dag Sinterklaasje…’ eindelijk naar Spanje vertrekken.  Gelukkig hoefden er geen Lions leden mee in de zak. Iedereen opgelucht.

Santa Claus komt zijn beklag doen. 

De vrede is getekend