Lionsclub Opmeer-Medemblik

West-Friesland Rally 2022

9e West-Friesland Rally 30 april - 1 mei 2022

Op zondag 1 mei is in Born de 9e West Friesland rally gefinisht,  waaraan 50 auto’s deelnamen  waaronder diverse historische auto’s . De rally was georganiseerd door de Lions uit Opmeer-Medemblik met samenwerking van de Lions uit Druten. De eerste etappe ging naar de startplaats Druten. Bij het automuseum Metropole in Druten kwamen de Wognum-starters samen met de andere starters, waarvan enkele zelfs uit Duitsland. Vanaf Druten begon het echte werk. Kaart lezen, de goede route vinden, niet omrijden, maar ook niet afsnijden, geen herkenningspunten missen en op tijd binnenkomen.  

De route ging van Druten via Noord-Limburg en Duitsland naar Zuid-Limburg waar in het VanderValk hotel werd overnacht. De volgende dag voerde de rally richting België en werd er gefinisht in Born.

 

De opbrengst van de rally was voor het goede doel en wel de stichting Hoogvliegers, die kinderen met een ziekte of handicap een leuke dag laten beleven in het vliegtuigje en hen ook laten vliegen.

De rally is gewonnen door het team Doodeman en Erwin de Bruin, die de wisselbeker in ontvangst mochten nemen uit handen van de Rallycommissaris. Zij hadden slechts 110 strafpunten.

2e is geworden het team Woud Langereis en gezamenlijk 3e zijn geworden de teams Frank Appel en Sonja Groot.

De Lions van Opmeer-Medemblik zijn verheugd met de opbrengst voor het goede doel van € 6500. De deelnemers spraken van een zeer geslaagd evenement en meldden zich massaal aan voor het komend jaar als de 10e West Friesland verreden zal gaan worden.

 

De aanwezige vertegenwoordiger van de Hoogvliegers was blij met het bedrag en bedankte alle deelnemers.