Lionsclub Opmeer-Medemblik

Interflow

Interflow: specialist in schone lucht

Op 15 september 2022 heeft een flinke delegatie van de Lions Opmeer-Medemblik een bezoek gebracht aan Interflow in Wervershoof.

Vanaf 15.00 werden we gastvrij ontvangen door de operationeel directeur Niels Höfte. Hij had ruim de tijd voor ons gemaakt. Dat was niet overbodig want er was heel veel interessants te vertellen. Interflow is gestart door de grondleggers in 1974. Inmiddels maakt Interflow deel uit van de BAM groep. Een groep die bij velen meer bekend is door zijn bouwactiviteiten. Samen met collega organisaties binnen de groep zijn ze in staat om vrijwel elk project van begin tot einde integraal te realiseren.

Interflow is specialist in schone lucht. En die schone lucht realiseren ze voor farmacie, industrie, ziekenhuizen en behandelcentra. Waar ergens anders soms sprake is van gebakken lucht, is Interflow dus specialist in schone lucht.

Naast ontwerpen en realiseren bestaat een groot deel uit van de activiteiten uit het valideren en beheren van bijvoorbeeld cleanrooms en luchtbehandelingsinstal-laties.

In het gebouw bevindt zich ook een volledig ingerichte operatiekamer. De enige buiten een ziekenhuis, in ieder geval in Nederland.

Na een interessante presentatie kregen we een rondleiding door het gebouw. Van de operatiekamer via montagehal langs een demonstratie van de manieren waarin luchtstromen in specifieke situaties kunnen woorden geleid.

Een mooi bedrijfsbezoek wat onder het genot van een drankje om ca. 18.30 uur werd afgerond.