Lionsclub Opmeer-Medemblik

Biljartclinic “Stoten als een Pro” – 2024

2e Biljartclinic - 2024 - Succesvolle dag

Op zes professionele driebanden-tafels leerden ervaren driebandenspelers op 25 februari 2024 beginners en gevorderden de kunst van het tactische biljartspel. De biljartclinic, georganiseerd door Lionsclub Opmeer-Medemblik, vond plaats in restaurant-partycentrum Stam in Wognum.

Dankzij de inspanning van velen waren er uiteindelijk 45 deelnemers ingeschreven. Zowel beginners als gevorderden werden uitgedaagd door de instructeurs om de mooiste spelpatronen na te spelen. Voor velen bleek het toch beslist niet zo makkelijk als het er uit zag. Een deelnemer verzuchtte : “ik ben al blij als ik gewoon een carambole maak. En dan is driebanden toch wel heel lastig”. De sfeer in het restaurant was geconcentreerd, interactief en gezellig. Na afloop tevreden gezichten en  complimenten voor de organisatie.

De uiteindelijke opbrengst van clinic en verloting van € 2.600,00  wordt gebruikt om samen met het jongerencentrum, de Lions en de gemeente Medemblik het buitenterrein van JC Everland op te knappen. Wordt volgend jaar weer vervolgd.

Zie de publicatie in het NHD va 27 februari hiernaast.

Na lang overleg met gemeente Medemblik en Jongerencentrum Everland is besloten de opbrengst van de Lions biljartclinic 2023 te besteden aan het opknappen van het buitenterrein van Everland. De opbrengst van 2024 zal hier later ook aan worden toegevoegd. Zie dit bericht op 22 februari in Rodi Media.

Zoveel mogelijk media werden benaderd om het deelnemersveld te completeren. Zoals dit bericht in de Kogge van 24 januari.

 

2e Biljartclinic 25 februari 2024

Als het aan de Lionsclub Opmeer-Medemblik ligt gaat het een jaarlijkse traditie worden. Dit jaar organiseren we voor de 2e keer een biljartclinic. Beginners en gevorderden kunnen de fijne kneepjes van het driebanden leren van topbiljarters en instructeurs. In 2024 op zondag 25 februari, de dag na de finale van het Wil Kuip Driebandentoernooi.

Voor 25 euro een leuke en leerzame middag. 

Kijk ook op de site van de KNBB

De Lionsclub organiseert dit voor het goede doel, ondersteuning van Jongeren in de regio. Vorig jaar voor de jongeren in Wognum. We zijn nog in gesprek met Jongerencentrum Everland voor de realisatie. Komend jaar gaan we een andere groep ondersteunen.

De spelleiders zijn:

  1. Henk Overmars
  2. Ton Schipper                            
  3. Nico Groot                 
  4. Leo Koomen
  5. Johan Koomen
  6. Gert Dekker
  7. Rik Dewilde
  8. Cor Bleeker

Meld u hier aan…vóór 28 januari 2024. Betaal ook vóór die datum op rekeningnummer NL50RABO0350764832 t.n.v. Lions Opmeer-Medemblik onder vermelding van  ‘Biljart 2024′ + uw naam. Nadere informatie krijgt u per mail.