Lionsclub Opmeer-Medemblik

Old for Old 2024

 

Het weer zat dit jaar niet helemaal mee, maar het evenement Oldtimers-for-Oldtimers was desondanks weer een groot succes. Maar liefst 60 klassieke wagens, verdeeld in twee groepen, vertrokken rond 13:30 uit Medemblik en Wervershoof en reden langs dijken en door dorpen naar De Nadorst in Blokker.

Dit jaarlijks terugkerende evenement organiseerde Lionsclub Opmeer-Medemblik afgelopen zondag voor de 21e keer. De chauffeurs halen hun seniore bijrijders, die via De Zonnebloem Wervershoof-Medemblik-Onderdijk zijn uitgenodigd, op voor een prachtige rit van ongeveer 50 kilometer door het West-Friese landschap.

In De Nadorst ontmoette iedereen elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Het werd extra feestelijk door de liederen van zangeres Kelly ter Brugge, de West-Friese grappen van conferencier Meindert Nieuweboer en accordeonist Jacques Wester. Na afloop zijn de senioren weer terug gebracht naar Wervershoof en Medemblik.

Tsja, ‘old’ is oud. en dan kan het gebeuren dat er wat hulp nodig is.

Een oldtimer die er weer heel nieuwerwets uit ziet. Het zat er allemaal bij.

Met Oldtimers van Medemblik naar De Nadorst in Blokker

Zondag 26 mei zal een bijzondere stoet klassieke auto’s door het Westfriese landschap rijden. Ruim zestig chauffeurs met hun oldtimers slingeren langs dijken, binnenwegen, schilderachtige dorpen met senioren uit Medemblik, Onderdijk en Wervershoof naar De Nadorst in Westerblokker.

De Lionsclub Opmeer-Medemblik organiseert het jaarlijkse evenement Oldtimers voor Oldtimers dit jaar voor de 21ste keer. Het is een mooie traditie die door zowel chauffeurs als senioren hoog gewaardeerd wordt. Maar ook voor het publiek is het een feest om naar deze zeer bijzondere stoet te komen kijken.

De klassieke auto’s verzamelen zich vanaf 12:00 uur op het parkeerterrein van Roele de Vries aan de Spoorstraat 5, Wognum. Daar zijn alle oldtimers te bewonderen. Rond 13:00 u wordt de groep gesplitst en vertrekken de chauffeurs naar de startplaatsen Medemblik en Wervershoof.

Als de senioren van groep 1 bij de Dekamarkt op het Raadhuisplein in Wervershoof zijn ingestapt, vertrekken zij rond 13:00 uur onder begeleiding van motorrijders, via de Simon Koopmanstraat, Onderdijk, de Zeedijk die overgaat in de Oosterdijk richting Medemblik en slaan bij de Vlietsingel linksaf. Groep 2 gaat naar het MED Trattoria aan de Vooroever 2 in Medemblik, ook bekend als het International-Sailing-Center-Medemblik. Na het instappen rijden ze de Oosterdijk op en nemen na 300 meter de afslag rechts de Vlietsingel op.

Vanaf dit punt vervolgen de groepen rond 14.00 uur en 14:15 uur hun route naar De Nadorst in Westerblokker. Via de Vlietsingel gaat de route via de schilderachtige dorpen Opperdoes, Twisk, en de lange Broerdijk naar Oostwoud. Via het lintdorp Oostwoud gaat de stoet naar Hauwert, vroeger bekend van ‘de zak’. Via de Van Der Deureweg wordt koers gezet naar eerst Zwaagdijk en dan via Oudijk en het Laantje in Westwoud naar Binnenwijzend en Hoogkarspel met zijn fraaie Westfriese boerderijen. Het zal dan ongeveer dan 15:30 uur zijn?


Het laatste deel van ongeveer 50 kilometerlange tocht gaat via Hem, Venhuizen en Wijdenes naar Hoorn-Kersenboogaard om tussen 15.30 16:00 uur te eindigen bij de Nadorst in Westerblokker. Hier kan, onder het genot van een kopje koffie, een hapje en een drankje, nog nagenoten worden. Voor extra gezelligheid zorgen zangeres Kelly ter Brugge, een conferencier Meindert Nieuweboer en accordeonist.

Na afloop brengen de chauffeurs de senioren uiteraard weer terug naar Wervershoof en Medemblik. 

Het laatste nieuws: