Lionsclub Opmeer-Medemblik

Rundveemuseum

Thuis dineren voor Rundveemuseum

Hoe kunnen het door brand getroffen Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud en de regionale restaurants geholpen worden? Met een opvallende actie van Lionsclub Opmeer-Medemblik worden twee vliegen in klap geslagen.

Het unieke educatieve museum is in februari zwaar getroffen door een grote brand in de stallen. Gelukkig zijn bijna alle koeien en kalfjes gered. Maar helaas hebben een blaarkop en een baggerbonte koe het niet overleefd en ook valt er een doodgeboren kalfje te betreuren. De schade is groot, zeker voor een museum dat het vooral van vrijwilligers en donaties moet hebben.

Beraamd is dat de herstelwerkzaamheden zo’n € 95.000 zullen kosten.

De Lionsclub Opmeer-Medemblik draagt het Rundveemuseum een warm hart toe. Het plan dat de Lionsleden hebben bedacht is eveneens een steuntje in de rug voor de regionale restaurants, die het in deze coronatijd ook moeilijk hebben. 

Op 09, 10 en 11 april 2021 serveren acht restaurants in de regio Opmeer-Medemblik een speciaal Lions-Lentemenu.

Op deze drie dagen kan iedereen die deze twee goede doelen steunt een Lions Lentemenu afhalen of laten bezorgen. Op de website van de deelnemende restaurants staat wat er precies op het menu staat. 

Helpt u ook het Rundveemuseum en onze restaurants? In de prijs van de door u te bestellen menu’s is een bijdrage van € 5,00 per menu voor het Rundveemuseum inbegrepen.

Deelnemende restaurants:

– Brasserie 1718, Hoogwoud, Info@brasserie1718.nl
Restaurant Stam, Wognum, Info@cafestam.nl
Eetcafe De Kwikkel, Medemblik, info@dekwikkel.nl
Meijer’s 2.0, Medemblik, info@restaurant-meijers.nl
Med Trattoria, Medemblik, info@med-trattoria.nl
Eetcafe Vroeg of Laat, Spanbroek, info@cafevroegoflaat.nl
Wijngaard Saalhof, Wognum, info@saalhof.nl
Het Nieuwe Bonte Paard, Abbekerk, info@hetnieuwebontepaard.nl