Lionsclub Opmeer-Medemblik

Bezoek museum ’t Loosje 18 april 2024

Lions Opmeer-Medemblik bezoekt een onverwacht pareltje in Opmeer.

Het museum ’t Loosje in Opmeer geeft de 85 jarige geschiedenis weer van vooraanstaand logistiek dienstverlener Simon Loos. Iedereen kent ze wel, de vrachtwagens van Simon Loos. Als je de weg op gaat, is er een goede kans dat je een van de ruim 1400 vrachtwagens tegen komt. In het museum herleeft de geschiedenis in de (privé)  collectie van ruim 60 historische vrachtwagens. De Lions waren er op donderdag 18 april 2024 te gast.

Een groep vrijwilligers onderhoudt en restaureert waar nodig deze auto’s die de historie van Simon Loos weergeven. Simon Loos startte op 1 juni 1938 en koopt als eerste vrachtwagen een Ford. Later zouden nog vele andere merken volgen.  Denk aan Scania, Henschel, Kromhout, Mercedes, Büssing, Volvo en Daf.  De meest bijzondere zijn te vinden in ‘t Loosje.

Na ontvangst met koffie en koek splitsen we op in 2 groepen met elk een eigen rondleider. De rondleider van uw reporter had 47 jaar bij Simon Loos gereden en ruim 5 miljoen kilometers gemaakt. Eerst in de distributie binnen Nederland en later op bulkvervoer in Europa. Op veel van de aanwezige wagens had hij wel eens gereden. Logisch dat hij daar boeiend over kon vertellen. Na een rondleiding van bijna twee uur verzamelden we weer in de kantine. Een boeiende middag kwam ten einde. Frank bedankte onze rondleiders en een deel van de groep begaf zich in de horeca van Hoogwoud.