Lionsclub Opmeer-Medemblik

2023 Spar Actie in Abbekerk

Actie Spar Abbekerk zorgt voor mooie extra opbrengst DE-punten actie

In december 2023 liep de DE-punten actie van Lions Opmeer-Medemblik voor de Voedselbank. De geplaatste verzamelboxen werden goed gevuld door de West-Frieslanders. De Lions vonden tot hun verrassing ook veel Spar-spaarpunten in de box in Abbekerk. Waar kwamen die plots vandaan? Het bleek dat de Spar organisatie van eind november tot medio februari een actie voor gratis boodschappenpakketten organiseerde. Voor elke 10 euro boodschappen kreeg de klant een zegel. Een volle spaarkaart met 50 zegels leverde vervolgens een gratis boodschappenpakket ter waarde van 50 euro op.

Manager en medewerkers van de Spar in Abbekerk moedigden hun klanten aan om hun punten weg te geven voor gezinnen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. “Gooi je ongebruikte Spar-punten in de DE-box en dan zoeken we uit hoe dat te organiseren is”. Ook online-bestellers steunden de actie door hun Spar zegels te doneren. Via een Lions lid werd de cirkel rond gemaakt. Uiteindelijk werden genoeg zegels verzameld voor maar liefst 72 pakketten.

Op bijgaande foto’s halen de Lions van Opmeer-Medemblik de pakketten op bij de Spar in Abbekerk. Een kleine oldtimer vrachtauto vol. Spar en Lions maken op deze manier een aantal gezinnen heel blij.

Zie hier het filmpje van het laden van de pakketten