Lionsclub Opmeer-Medemblik

West-Friesland Rally 2023

De West-Friesland Rally  van 29 en 30 april 2023 was opnieuw een succesvolle editie. Deze 10e editie trof het opnieuw met het weer. Onder een lekker zonnetje werd er vroeg in de morgen verzameld in Wognum. De deelnemers druppelden 1 voor 1 binnen en werden door Lions-marshalls naar hun plek gewezen.

Waar nodig geholpen door Lions leden werden de rally schilden op de auto’s bevestigd. Binnen kreeg een ieder bij de inschrijftafel het routeboek en andere instructies uitgereikt.

Voor de start volgde nog een toelichting door de ‘wedstrijd’-leider Hans Broekmeulen. Klik hier.

En dan ging het los. Bijna 50 auto’s vertrokken om de halve minuut.

De lunch boxen voor zondag werden door een aantal Lions bij Koopman Bouw & Interieur voor alle hongerige deelnemers klaar gemaakt. Op de foto staan de boxen uitgestald in de camper bij de controlepost. Allemaal perfect geregeld.

Na een geslaagde eerste dag met prachtige routes door Friesland, Weerribben en Sallandse Heuvelrug werd er ’s avonds overnacht bij Van der Valk Deventer. Een mooie locatie waar de veilingmeester Maarten Bok zijn best deed om een aantal mooie items aan de man/vrouw te brengen. Dankzij de medewerking van de deelnemers werd een mooi bedrag opgehaald voor de goede doelen. FunCare4Kids kreeg een cheque van 5500 euro. Voices For Women werd blij gemaakt met een cheque van 3500 euro.

De tweede dag ging via de Achterhoek, terug over de Veluwe en finishte rond 15.30 uur in Wognum.

En natuurlijk waren er ook winnaars van deze rally. Het ging, als bekend, niet om de snelste tijd. De rally is geen hardrijwedstrijd. Wie het beste de juiste weg had gevonden én de foto’s had weten te vinden, ging strijken met de eer. En een verzorgd diner, lunch of ontbijt. Na afloop werden de prijzen uitgereikt bij Cafe Stam in Wognum.

De rally werd gewonnen door Wouter en Mandy Langereis met 37 gevonden foto’s over beide dagen. Zij ontvingen de wisseltrofee en een diner voor 4 personen. De 2e plaats was voor het duo Johan van Ophem en Kristel Ruiter. Ook zij hadden 37 foto’s maar het aantal gereden kilometers lag verder af van het juiste aantal. De derde plaats was er voor Petra van de Graaf en Dick Netz. Zij wisten 35 foto’s te traceren. 

Voor de hele uitslag zie onderaan.

Organisatie, deelnemers en Goede Doelen kijken tevreden terug op deze prachtige 10e editie van de West-Friesland Rally. Op naar de 11e. De eerste aanmelding kwam de volgende dag al binnen. Wat Lionsclub Opmeer-Medemblik betreft zegt dat genoeg.

 

 

Het laatste nieuws: