Lionsclub Opmeer-Medemblik

West-Friesland Rally 2024

Het weer kon beter. De tocht was weer mooi.

Onder een waterig zonnetje vertrok de 11e Lions West-Friesland Rally op zaterdag 20 april vanuit Wognum. Enkele deelnemers durfden het zelfs aan om het dak van hun cabrio open te laten. 1 cabrio leek geen dak te hebben. Een gedurfde uitdaging gezien het voorspelde weer. 

De schitterende route ging via Weesp, Nieuwveen, langs De Linge en later Rijn naar Arnhem-Papendal.  En toch niet zo makkelijk, want bij de eerste controlepost na ca. 80 km. was al 20% van de deelnemers de weg kwijt. Ze zijn daar in ieder geval nooit geweest. Gelukkig kwam iedereen, soms met een beetje hulp, uiteindelijk op Papendal aan. Hoe afhankelijk mensen inmiddels van navigatie hulpmiddelen zijn, bleek later die dag ook maar weer eens. Een deelnemer kon Papendal zelfs via de noodenvelop niet vinden, omdat de postcode er niet bij stond.

Na een gezellige borrel volgde een  prima buffet. Daarna kwam de veiling. Na alle voorwerk werd er goed geboden op de meeste items. Als slotstuk kon nog een certificaat voor maaltijden voor de eenzame mensen worden gekocht. Deze gingen vlot van de hand. Van de totale opbrengst kunnen we nu al meer dan 400 maaltijden voor onze doelgroep gaan verzorgen. Mogelijk nog meer door een bijdrage van de gemeentes Opmeer en Medemblik. Vanaf mei beginnen we met de maaltijden.

De tweede dag ging ook weer vroeg van start. De route leidde de deelnemers door de Zuid-Veluwe naar Soesterberg en van daar via het Gooi naar de Bollenstreek. Jammer genoeg ontstond er wel enige vertraging op de route. In Driemond moest flink worden omgereden als gevolg van een afgezette brug. En in de Bollenstreek schoot het niet erg op door de files vanwege het mooie weer en de bloembollenvelden. Het noodzaakte de leiding van de Rally om de tocht te neutraliseren vanaf het kopje van Bloemendaal. Uiteindelijk bereikte zo iedereen , iets verlaat, enthousiast het eindpunt bij café Stam in Wognum.

Na alle plussen en minnen was er toch een klassement op te maken. De rally is gewonnen door Wouter en Mandy Langereis met 19 gevonden foto’s. Tweede Sonja en Amber Groot met 17 foto’s. En derde Jan en Yvonne Bootsma met 17 foto’s maar iets meer gereden kilometers.

 

 

Foto’s door : 

Het resultaat

"Lions Rally, wat een leuk evenement met je eigen auto"

Maarten en Petra Bok uit Hoorn, deden in 2022 voor het eerst mee aan de Westfriesland Rally. Maarten: “Twee jaar geleden deden we voor het eerst mee aan de Rally. We hadden geen idee wat ons te wachten stond’. Petra: “Het bleek een goed georganiseerd evenement, met voor ons amateurs, en ik kan echt niet kaart lezen, zelfs een trainingsmiddag”. Maarten: “De essentie van het evenement is dat je twee dagen met je eigen auto (en dit hoeft echt geen speciale auto te zijn), langs de mooiste routes in Nederland wordt geleid met een overnachting in een hotel en in een ongedwongen sfeer je belevenissen deelt met mede rally rijders”. Petra: “Het is geen wedstrijd. Het gaat om de uitdaging van het vinden van de juiste route en het oplossen van foto puzzles”.

His Wilms voorzitter van de rally commissie binnen de Lion’s club: “Deelnemers aan de rally krijgen een instructie middag, route boeken op de Rally dagen en een schild voor op de auto. Inclusief zijn ook: koffie stops, lunches op beide dagen, borrel, drankjes, diner en overnachting op zaterdag en ontbijt op zondag. Dit alles wordt tegen kostprijs van Euro 390 per equipe aangeboden”.

De Lionsclub heeft als motto “We Serve” en haalt met een veiling op de zaterdagavond van de Rally geld op voor het goede doel. Dit jaar is dat “Maaltijden voor eenzame mensen”.

Petra: “Na de eerste avond in 2022, vertellen we iedereen: wat een leuk evenement met je eigen auto”. Maarten: “We zijn er zelfs zo enthousiast over geworden dat ik mij met de organisatie ben gaan bemoeien”.

Er zijn nog plaatsen voor de Rally van dit jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met maarten.bok@gmail.com of Hiswilms77@gmail.com .

Inschrijving 11e West-Friesland Rally geopend

De 11e West-Friesland Rally komt er aan. Op 20 en 21 april 2024 organiseren we weer een mooie tweedaagse voor de rally-liefhebber.

Het enthousiasme van de deelnemers helpt ons om opnieuw een mooie tweedaagse rally te organiseren. Er is natuurlijk al volop aan de organisatie gewerkt. Waar gaan we naar toe dit jaar? Hoe vinden we een goed hotel waar we minstens 50 kamers kunnen reserveren? En natuurlijk: hoe zorgen we ervoor dat de deelnemers veel plezier kunnen beleven aan een mooie route en goede verzorging. Stuk voor stuk jaarlijks weer uitdagingen.

De autorally start in Wognum (West-Friesland) en brengt ons, onder voorbehoud, via sluipweggetjes om Amsterdam richting het rivierengebied tussen Gorichem en Arnhem. De route kan natuurlijk worden gevolgd via kaarten die zijn samengebracht in een routeboek.  Genieten van de tocht staat voorop! Dus zeker geen wedstrijd hard rijden.

De route is geschikt voor beginnende rallyrijders (TOUR-klasse). En bij voldoende deelnemers ook  een voor de meer gevorderden (SPORT-klasse). Daarbij houden we het spannend en aantrekkelijk voor iedereen. Beide routes leiden u door prachtige natuur, dorpjes en landweggetjes. Om u te helpen bij uw keuze : De SPORT-klasse is bedoeld voor hen die ervaring hebben in het rally rijden én al eens bij de eerste 15 zijn geëindigd in een tourklasse rally.

Op de 1e dag finishen we bij een mooi hotel voor een gezellige maaltijd, delen van de ervaringen en de veiling voor het goede doel. We streven naar hetzelfde hotel voor iedereen. Is tot nu toe altijd gelukt. Bij grotere deelname dan voorzien kan het zijn dat voor latere inschrijvers een hotel in de omgeving moet worden geboekt.

Op de 2e dag gaan we na een goed ontbijt weer op weg en verkennen we de zuidkant van de Veluwe en de bossen. Ontdek de mooie vergezichten en prachtige weggetjes. In de 2e helft van de middag finishen we in Wognum.

Voor vragen kunt u zich wenden tot His Wilms door middel van een email naar hiswilms77@gmail.com  U kunt zich inschrijven via onderstaande knop.

Het goede doel van 2024 : Het echte verhaal achter de eenzame mensen.

Dat kan betekenen dat de Lionsclubleden tijd reserveren om met een eenzaam iemand eens te gaan praten, een kopje koffie drinken of hen gaan ophalen om een gezamenlijk diner te verzorgen en daarna weer thuis te brengen.

Artikel Noord Hollands Dagblad 3 januari 2024

Het laatste nieuws: