Lionsclub Opmeer-Medemblik

4e West-Friesland Rally

Moezel Rally 2015

 

Op 26 en 27 september 2015 hielden de Lionsclubs van Opmeer en het Duitse Bitburg   samen met Soroptimistclub Hoorn een internationale autorally naar de Eifel voor het goede doel ‘Make a Wish’.  De Moezel Rally startte vanaf ’t Twiskerslot.

Vanaf 8.00 uur kon de eerste deelnemer vertrekken. Aan de hand van een routeboek ging het via Maastricht en Luik naar Prüm in de Eifel. Leden van Lions Club Bitburg-Prüm verwelkomden de rijders. Vandaaruit begon een tocht over 120 km, aan de hand van een routeplattegrond met veel zoekopdrachten, door het mooie Eifel/Moezellandschap. Overnacht werd in Hotel Restaurant Estricher Hof te Trier. De rijders genoten van het buffet en leuke muziek bij wijnleverancier Alois Kirchen in Oberemmel.

De volgende ochtend gingen de rijders weer op de terugweg. De lunch was bij Porsche Centrum Gelderland in Heteren. Na de lunch waren er enkele klassementsproeven. Daarna terug naar Twisk. Daar werden de rijders feestelijk verwelkomd door gasten, sponsoren, andere Lionsleden / Sorop-timisten met partners én de deelnemers aan de Twiskerwandeltocht. Na een drankje en welkomstwoord van de president volgde ’t Twiskerbuffet. Na de verkoop van de meegebrachte wijn kon een cheque van € 10.000 worden overgedragen aan  Make-a-Wish.

De equipe van Thijs Wester en Joost van Westen ging met de wisselbeker naar huis.

Lions Club Opmeer en Soroptimistenclub Hoorn kijken terug op een geslaagde tweedaagse Moezel Rally met als aanvulling de Twiskerronde wandeltocht.