Zeeheldendag voor Funcare4Kids in Den Helder

ZEEHELDEN van Funcare4Kids genieten op 14 september 2024

Als vervolg op de donatie vanuit opbrengst van de West-Friesland Rally 2023 van Lionsclub Opmeer-Medemblik aan Funcare4kids hebben we op 14 september samen met hen een mooie dag in Den Helder verzorgd. We kijken terug op een geslaagd evenement waarbij we extra aandacht gaven aan jonge kinderen die zich door een chronisch ziek of gehandicapt gezinslid thuis in een moeilijke situatie bevinden. Met bijdrage van het Nationaal Reddingmuseum Doris Rijkers en de Koninklijke Marine hebben we die kinderen een onvergetelijke dag bezorgd.  

De speurtocht door het museum gaf de kinderen veel inzicht in het werk van de Reddingsbrigade en de Koninklijke Marine en heeft hen mogelijk enthousiast gemaakt. De ronde door de onderzeeër was natuurlijk een hoogtepunt. En niet te vergeten een tochtje op een reddingboot. De lunch was goed verzorgd door het Theater Kampanje.

Wij waren onder de indruk van de betrokkenheid en inzet van alle vrijwilligers. Wat een kanjers. Zeer hulpvaardig en geen moeite was teveel. De kinderen kijken terug op een leuke en leerzame dag en hebben de organisatie bedankt.

Reactie van ouders van  2 kinderen:

Komende week gaan wij met onze dochter weer 2 uur verderop het ziekenhuis in. De jongens Joshua en Jamey zijn sinds een klein jaar niet meer alleen jonge mantelzorger van hun oudste broer maar nu ook van hun zusje.  Wij zijn daarom extra blij en dankbaar dat jullie, FunCare4Kids, het mogelijk hebben gemaakt dat Joshua en Jamey er vandaag ook bij konden zijn!! Even de gedachten verzetten konden ze nu harder gebruiken dan vorige keren. Wouter en Janine wil ik in het bijzonder bedanken hiervoor. Onze jongens zaten vanavond vol enthousiaste verhalen, hartstikke leuk!