Verbinding Senioren

'Verbinding Senioren' stemt af met de omgeving - 17 oktober 2024

De opbrengst van de Rally 2024 gaan we besteden aan het initiatief Verbinding Senioren. Waar eerst het plan was om maaltijden te organiseren voor ouderen, zijn we meer en meer tot het inzicht  gekomen dat we ons beter kunnen inzetten om de drempels te verlagen voor deelname aan bestaande activiteiten op dit gebied. Want er blijkt al heel wat te gebeuren voor ouderen in West-Friesland. Op 17 oktober 2024 hebben we daarvoor een bijeenkomst georganiseerd met vertegenwoordigers uit het veld.

Onder het genot van een eenvoudige maaltijd is gesproken over de mogelijke drempels die mensen (kunnen) ervaren om sociale contacten aan te gaan. Kennis maken met het werk van de Lions bleek niet overbodig. De externe deelnemers kenden ons niet. Iets om in gedachten te houden…..

Na uitleg over de achtergrond van het initiatief besprak een gemêleerd gezelschap van vertegenwoordigers van wijkzorg, gemeente en wijksteunpunten het onderwerp. Vele mogelijke drempels om deel te nemen aan sociale activiteiten kwamen langs. En natuurlijk de uitdaging ‘Hoe nemen we die drempels weg’. Uiteindelijk volgde een gezamenlijke afronding.

Als eerste stap is afgesproken dat Lions zich gaat inzetten om het bestaande aanbod van activiteiten periodiek gepubliceerd te krijgen in de regionale (week)bladen. We gaan de bladen proberen via onze connecties bij de bladen warm te krijgen voor dit plan. Wordt vervolgd.